DorkBot Maastricht

From Hackerspace ACKspace
Jump to: navigation, search
Attention:
You are looking at an event that took place in the past
Event: DorkBot Maastricht
Featured:
State: Completed
Start date: 2011/11/09
Start time: 19:30
End date: 2011/11/09
End time:
Contact: Vicarious
Kind: Workshop
Location: FabLab Zuid-Limburg, Hoenderstraat 3, Maastricht
URL: http://www.fablabzuidlimburg.nl/agenda/1210-dorkbot-maastricht-electronics-and-art-anne-schulp-berto-aussems-ea
Fee: Free
Short description: informal meetings for people with passion for electronics and interactive art

Wat is een Dorkbot?

Dorkbot is een informele meeting waar mensen elkaar laten zien welke experimentjes ze doen met elektronica en creativiteit (interactive art). Het maakt deel uit van een internationale community op internet waar mensen kennis delen.

Op woensdag 12 oktober start de eerste Dorkbot in Maastricht. Vanaf dan zullen elke 2e woensdag van de maand Dorkbots georganiseerd worden in het FabLab Zuid-Limburg.

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is en graag experimenteert. Wetenschappers, ingenieurs, uitvinders, leerlingen, studenten, creatievelingen, hobbyisten etc.

Wat gebeurt er?

Kenmerkend voor een Dorkbot is dat er weinig georganiseerd wordt. Maar iedereen met een verhaal krijgt het podium om in het kort wat te vertellen over zijn of haar project. Veel projecten zijn experimenteel en dus nog niet af maar juist dat is een uitdaging voor anderen om met tips te komen. Dat helpt ons om niet langer consument te zijn maar proconsumer, do-it-yourself! Door toevallige ontmoetingen kunnen er ook projectgroepjes ontstaan die b.v. een 3d- keramiekprinter gaan bouwen of verbeteren.

Waar?

FabLab Zuid-limburg, een laagdrempelige werkplaats waar iedereen zijn of haar eigen 2D of 3D- product kan maken m.b.v. computergestuurde machines zoals een 3D-printer, 3D-frees, lasersnijder etc. Hoenderstraat 3, tussen Markt en Maas.

Wanneer?

Elke 2e woensdag van de maand, uitgezonderd vakanties, start om 19.30u. Voor diegenen die gezamenlijk willen eten is het FabLab al om 18.30u open. Je kunt in de directe omgeving van alles en betaalbaar zelf bestellen en eventueel in het FabLab aan de lange tafel verorberen.

De eerste DorkBot op 12 oktober heeft meteen al goede presentatoren:

  • Jan Borchers, hoogleraar mens-computer-interactie in Aken en betrokken bij de Dorkbot aldaar. Elektronische assistentie bij snowboarden, touchtables waar voorwerpen reageren op beelden etc.
  • Anne Schulp, hoe meet je zelf radioactieve straling met een Geigerteller gekoppeld aan een GPS?
  • Berto Aussems, fun projects, b.v. hoe maak je van een accu boormachine een buitenboordmotor voor je kano?
  • Ruben Lubbes, wearable informatics.

Heb je zelf een leuk project of idee om over te vertellen laat het ons weten. Maar schroom niet, ook zonder aanmelding kun je gewoon langs komen om te kijken of je wel of niet iets voor de bühne brengt!