Infinity mirror

From Hackerspace ACKspace
Jump to: navigation, search
Project: Infinity mirror
Featured:
State Stalled
Members Danny Witberg
GitHub No GitHub project defined. Add your project here.
Description Eerste van een serie haldecoraties
Picture
Infinitymirror.jpg

Wat is een infinity mirror

Een infinity mirror of oneindige spiegel is een optische illusive van een Spiegel die dieper lijkt dat hij daadwerkelijk is. Het lijkt alsof je je hand door de spiegel heen kunt steken.

Benodigdheden

Voor een infinity mirror heb je nodig:

  • 100% spiegel of "spiegel"
  • 50% spiegel of halfdoorlatende spiegel
  • LED strips voor verlichting
  • Lexaan panel voor de voorkant
  • Mechanisme voor de verlichting aan en uit te laten gaan

Voor de 100% en 50% spiegel kunnen we spiegelende folie gebruiken. Deze is makkelijk aan te brengen op een willekeurig vlak oppervlak. Het moet een sort bak worden. De maten voor deze (grote) bak zijn 1407mm bij 1804mm. De achterkant wordt voorzien van de spiegelende folie, het lexaan wordt geplakt met een half doorlatende spiegelfolie. Aan de zijkant van de bak moet een verlichting komen, in de vorm van een LED strip. Mogelijk kan dan ook de kleur van de LED strip worden ingesteld als deze RGB wordt uitgevoerd. De bak wordt bevestigd aan de orginele aanbouw met aluminium profielen.

Aansturing

Het is niet milieuvriendelijk verantwoord om de LED strips in de Infinity Mirror onbeperkt te laten branden. Alleen als er publiek is, heeft het zin om de LED's te laten branden. Hiervoor is een detectie nodig die kijkt of er iemand voor de spiegel staat. Een reflectieve afstandssensor is hier uitermate geschikt voor, aangezien het contactloos is, en (hopelijk) achter het lexaan scherm verwerkt kan worden. De afstandssensor geeft een analoge spanning uit, relatief tot de gedetecteerde afstand. Dit kan dan door een microcontroller uitgelezen worden, en door middel van MOSFET's kunnen de LED strips op een PWM manier worden aangestuurd. Zodoende kan elke kleur en intensiteit verlichting worden gekozen. Om de kleur van een afstand in te kunnen stellen, en ook om eventueel een gebruiksteller uit te kunnen lezen, wordt de microcontroller voorzien van een 1-wire interface. Deze eenvoudig te installeren communicatie bus is bidirectioneel en dus prima geschikt voor onze toepassing.

Blokschema:

Blokschema.png